Moving on – om att bryta utanförskap

Moving on – om att bryta utanförskap

Halmstads Handelsförening är en av flera samarbetspartner i det EU-finansierade ungdomsprojektet Moving On som är en del av Halmstads kommun. Moving On riktar sig till ungdomar 15-24 år som står utanför arbetsmarknaden eller skolan och syftar till att bryta utanförskapet. Moving On innehåller tre spår: hälsospåret, samhällsspåret och näringslivsspåret.

Näringslivsspåret syftar till att underlätta för ungdomar att ta steget ut i
näringslivet för att skaffa sig kunskap och erfarenhet. Erfarenhet som förhoppningsvis kan få ungdomen att känna framtidstro, påbörja skapandet av sitt kontaktnät, fylla på sitt CV och skapa en drivkraft att vilja specialisera sig och eller utbilda sig inom olika yrkesval.

För er som företag och medlemmar i Halmstads Handelsförening har ni möjlighet att bidra och delta i projektet. Som deltagande företag eller verksamhet erhåller ni en inriktad handledarutbildning, ett nyttigt nätverk med andra företag och verksamheter och digital exponering. Ni får även ett dagsfärskt och värdefullt CSR-arbete (Corporate Social Responsibility) att exponera för samhället, media och omgivningen.

Tillsammans kan vi nå ett mer åldersintegrerat Halmstad och
gå i bräschen i Sverige för ett aktivt och färgstarkt näringsliv!

Vi hoppas att ni vill vara med på resan. Tveka inte att kontakta oss, så kan vi boka in ett möte för mer ingående information.

Kontaktperson: Patrik Pook
Processledare näringsliv

Arbetsmarknadsenheten

www.halmstad.se/movingon

Tel: 073-305 84 51

Bli Medlem


Alla är hjärtligt välkomna som medlem i Halmstad Handelsförening. Ju fler medlemmar vi är, ju större möjlighet har vi att påverka.

Bli medlem »

Ekonomipriset


Halmstads Handelsförening delar ut Ekonomipriset på Galan för Halmstads näringsliv då företagsamheten i kommunen hyllas.

Ekonomipriset »